Det är svårt att säga exakt hur framtiden kommer att se ut, men det finns en del trender som pekar på vad som kan hända med webb-tv. En trend är att allt fler människor väljer att titta på tv och videor online istället för att titta på traditionell tv. Detta kan bero på att det finns många olika streaming-tjänster att välja mellan, såsom Netflix, Hulu och Disney+, som erbjuder ett brett utbud av tv-serier, filmer och originalinnehåll. En annan trend är att sociala medier som YouTube, TikTok och Instagram blir allt populärare som plattformar för att titta på videor. Detta kan leda till att mer av innehållet som produceras för webb-tv kommer att finnas tillgängligt på dessa plattformar.

En annan trend inom webb-tv är att många av de stora tv-bolagen börjar erbjuda sina tjänster direkt till konsumenter via internet, istället för att bara distribuera innehållet via traditionella tv-leverantörer. Detta kan innebära att det blir enklare för människor att titta på tv och videor online, eftersom de inte behöver teckna abonnemang hos en traditionell tv-leverantör.

En annan trend är att det blir allt vanligare att titta på videor på mobilen. Detta kan leda till att det blir mer lönsamt för innehållsproducenter att skapa kortare videor som är lättare att titta på på en mindre skärm. Det kan också innebära att det blir mer lönsamt att skapa innehåll som är anpassat för mobiltittande, till exempel genom att använda vertikalt format i stället för horisontellt.

En sista trend är att det blir allt mer vanligt att titta på videor i realtid, till exempel genom livesändningar på sociala medier. Detta kan innebära att det blir mer lönsamt för innehållsproducenter att skapa innehåll som kan ses i realtid, till exempel genom att sända evenemang eller program direkt på webben.