En av Eframes tjänster var den viktiga, tekniska produkten bredband. Att kunna skicka upp och ner mycket information med bibehållen kvalité och upplösning. Framförallt att skicka t.ex. en stream det vill säga sända live ett event och ha väldigt många tittare kräver en hel del bredband. Det är väldigt många events som sänds live nuförtiden, den största kategorin är givetvis sportevents såsom fotbollsmatcher, hockey och alla andra sporter där det är en match eller turnering. Andra events är föreläsningar, bolagsstämmor, nyhetssändningar och olika typer av konserter och publika sammankomster.

När man sänder live, så är det viktigt att ta hänsyn till antalet bilder per sekund man vill ha samt kvalitén på ljudet. Även om det händer mycket i rutan, dvs en fotbollsmatch som livesänds kontra en föreläsning där personen sitter still hela tiden.

Enheten för detta är bitrate, ju högre upplösning eller fler bildrutor per sekund desto högre bitrate krävs det.  Sänder man i 4000 kbps, vilket är 4mbit/s så krävs det också att den som tittar har en uppkoppling på 4mbit/s. En bra tumregel är att försöka ha en uppkoppling som är minst dubbel så stor som sändarens, dvs sänder de i 4mbit/s så bör man ligga på 8mbit/s. Vilken hsatighet som varje bredbandsleverantör erbjuder går att kolla på hos Abonnemang.se, där de jämför bredband samt kolla Bredbandskollen sida för att mäta hastigheten man kommer upp i.

Som mottagare, dvs tittare så är ett annat tips att alltid försöka använda sig av en fast uppkoppling med en Ethernet-kabel. Detta ger en mycket bättre och stabilare uppkoppling än att köra trådlöst. Nu har ju de flesta snabbt bredband i Sverige och vilka operatör som är bra kan vara knepigt att bestämma, då alla har olika preferenser. Vi kan rekommendera att läsa  Allt om PC stora bredbandstest där de gått igenom och testat alla bredbandsleverantörer som finns på den Svenska marknaden.  Där kan du alltså se vinnarna av det billigaste men också snabbaste bredbandet.